МЕНЮ
КОШНИЦА

Тухли бетонови и керамични

Няма добавени продукти в тази категория.

Керамика или бетон? Ако и вие се колебаете в избора на най-подходящи строителни елементи за вашите проекти, в тази категория ще откриете отговори на въпросите свързани с основните предимства на керамичните тухли и бетоновите блокове. Освен ценна информация  и съвети, тук ви представяме и богата палитра от продукти на известни български и чуждестранни производители, които ще отговорят на очакванията ви за качество и издръжливост. 

За привържениците на строителната керамика сме подготвили селекция от модерни керамични тухли, които се предлагат в различни форми и размери. Изделията са продукти на световно известни производители, които непрекъснато подобряват процесите по изработка и дизайн на продуктите. Модерните керамични тухли са истински пример за успешното съчетаване на класическите методи по изпичане на естествена глина с модерните технологии, с които се подобряват качествата на тухлите и се създава възможност за спестяване на разходи по материали, труд и зидарска смес. Съвременните тухли притежават уникален дизайн със система за механично свързване.

Вътрешността на всяка тухла съдържа система от вертикални отвори, която подобрява изолационните качества на изградените стени и намалява необходимостта от използване на обилни количества зидарска смес. 

Керамичните тухли се използват предимно за изграждане на преградни стени. Те притежават страхотни топло- и шумоизолационни качества. Монтират се лесно и бързо. Отличават се с издръжливост на високи температури, например при пожар. Керамичните тухли са напълно безопасни за средата и се произвеждат от естествени материали.

Здравината и устойчивостта на строителната керамика са познати на човечеството от хилядолетия. Разнообразието от тухли включва модели с различна дебелина. Благодарение на уникалните изолационни  качества на строителната керамика е възможно да се изграждат тънки преградни стени, които отговарят на законовите изисквания за шумоизолация и позволяват оптимално усвояване на площта. 

Бетоновите блокчета са сред най-предпочитаните изграждащи елементи за огради и колони. Здравината им е впечатляваща. Издържат на условията на средата, включително ниски отрицателни температури и замръзване през зимата и горещини през летните месеци. Разнообразието от бетонови тухли включва модели с няколко отвора, както и квадратни кухи блокчета. В зависимост от предназначението, този тип бетонови блокове могат да се използват и като кашпи и саксии при озеленяване на междублокови пространства, градини и паркове. Изработени са от вибропресован бетон. 

В процеса на производство се използват вибропреси, които уплътняват бетона за постигане на максимална плътност и здравина. Кухите бетонни тухли са подходящи за изграждане на балкони, гаражи, мазета, стени, огради и т. н. Кухините се запълват със зидарска смес, което допринася за по-стабилно слепване на елементите и по-голяма здравина на завършената стена. В каталога от продукти представяме бетонови тухли с различни размери подходящи за изграждане на стени, тънки огради и др. 

Керамичните тухли и бетоновите блокове намират приложение за много различни проекти. Често се използват и за декорация, изграждане на фасади, огради, площадки и т. н. Строителната керамика и висококачественият бетон са сред най-устойчивите материали, които се използват днес с доказани качества и предимства. Монтирането им е лесно и може да се извършва дори от любители в тази сфера. Не изискват сериозна поддръжка и запазват качествата и вида си в продължение на дълги години напред дори в условията на променящи се климатични условия и неблагоприятните ефекти от средата.