МЕНЮ
КОШНИЦА

Супер гигантски домати Слоново Сърце семена на сорт с уникален аромат

Слоново Сърце
Супер гигантски домати Слоново Сърце семена на сорт с уникален аромат

Опции

Купи

Търсите ли сорт домати, който ражда плодове със завидна големина и невероятен вкус? Слоново Сърце е нов сорт домати родно производство, който ще ви изненада приятно с комбинацията си от качества. 

Откъде произлиза названието на сорта? 

Вдъхновено е от големината на доматите, на които ще се насладите ако отглеждате Слоново Сърце в градината си. Този български сорт е същият тип като известните и обичани гиганти Българско Червено Биволско Сърце. Както се очаква от сорт, който съдържа „Слоново“ в името си, семената, които ви препоръчваме от „Севън Сийдс“ ООД създават още по-едри домати от Биволското Сърце. Средното тегло на един домат е около 500 – 800 грама, но не се изненадвайте, ако растенията ви дарят и с плодове до 1.5 кг. 

Слоново Сърце е индетерминантен сорт. Необходимо е да се осигури опора за растенията, за да продължат растежа си през целия сезон и да изхранят доматите със завидна големина. Слоново Сърце се отглежда преди всичко за средно ранен добив. Подходящ е както за парниково отглеждане, така и за засаждане на разсада на открито, когато климатичните условия позволяват. 

Кога и как се отглежда разсад за Слоново Сърце?

Стартирането на разсад за доматите гиганти може да започнете още в началото на годината през месеците Януари – Февруари. Семената се засяват в подходящ субстрат и се обгрижват на топло, влажно и светло място, най-добре, в оранжерии. Дълбочината за заравяне на семената е 1 – 1,5 см. Необходимата температура на почвата за покълване е около 15 С градуса. Ако планирате отглеждането на растенията на открито, засейте семената в началото на пролетта и по този начин растенията ще са достигнали оптимален растеж за разсаждане когато температурите навън са стабилно положителни. 

Засаждането на разсада се случва през Март – Април за парниково отглеждане. Засаждането на полето или в градината се препоръчва да се направи в периода 15 Април – 15 Май.

Растенията на Слоново Сърце са индетерминантни. Структурата им е рехава и имат междувъзлия със средна дължина. Засаждат се с осигурена конструкция или здрави колове за домати. Препоръчителната схема за засаждане е 80/40 см при едноредово отглеждане и 80/55/40 см при двуредово. 

Доматите се развиват най-бързо и успешно на слънчеви места, върху богата почва и с редовно поливане. Най-лесният начин да осигурите богата реколта от гигантите домати е като подхранвате почвата с подходящи органични торове за домати. Разгледайте разнообразието от продукти в тази категория. 

Каква реколта може да очаквате от Слоново Сърце?

Доматите са изключително едри. На вид, плодовете имат сърцевидна форма, подобна на доматите Биволско Сърце. Слоново Сърце са светло червени на цвят при достигане на пълна зрялост. Имат отличителен зелен пръстен и са с малка дръжчена ямичка. Сорт Слоново Сърце са домати със средна твърдост, което позволява транспортиране и съхранение. 

Притежават пълния потенциал да се превърнат в любими зеленчуци за консумиране в прясно състояние на почитателите на вкусни, ароматни, сочни и едри български домати. Страхотни са за консумиране в прясно състояние. С успех се използват и за готвене и консервиране. 

В 1 грам се съдържат около 300 – 350 броя сортови семена Слоново Сърце. Сеитбената норма препоръчана от производителя е около 20 – 25 грама за 1 декар. 

Разфасовка: 0,2 гр. – около 60 бр. семена на домати супер гиганти Слоново Сърце се съдържат в опаковка

Този сорт е в изпитване.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив