МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Момини Сълзи - супер сладки домати - гиганти от Флориян

Семена на домати Момини сълзи Флориан - уникално сладък домат сърце - Домати семена с отлична цена: 3.50 лв.
Семена на домати Момини Сълзи - супер сладки домати - гиганти от Флориян

Опции

Купи

Вкусът има значение. Българския сорт домати Момини сълзи ще ви осигури„вкусът от едно време“, за който си мечтаем всеки път когато до трапезата ни достигнат домати с изкуствен вид и вкус. Семена за неустоимите български домати са вече на пазара и вие може да ги отглеждате в градината си. Момини сълзи са сравнително нов сорт – представени са за продажба през 2016 година, но целта им е да върнат вкусът на истинския плод с всички качества, аромат и полезност.

Сортът се отглежда предимно за средноранна до късна реколта.

Разсадът за домати Момини сълзи може да се започне още през януари. Обикновено този метод се предпочита при планирано парниково отглеждане (в израелски полиетилен за оранжерия оригинал). Ако предпочитате растенията да се отглеждат на открито, най-подходящото време за засяване на семената е през февруари - март. 

Доматите са топлолюбиви растения. Разсадът може да се присажда когато климатичните условия осигуряват достатъчно високи температури. Оптималните условия за покълване на семената изискват минимална температура от 15°C градуса, влага и светлина. Най-доброто време за този етап на отглеждане е от средата на април до средата на май. 

Сортът Момини сълзи домати впечатлява и с бързорастящи мощни растения тип индетерминантни. Високорастящите домати се развиват най-добре при осигурена опора – обикновено това са изградени конструкции или бамбукови колове. Растенията трябва да се наторяват редовно с най-качествените торове, които са специализирани за подхранване на домати. В секцията с торове за домати в сайта ни ще откриете избор от изпитани продукти с гарантирано качество. В зряла възраст доматите добиват ярко червен апетитен цвят.

Реколтата от домати на Момини сълзи ще ви впечатли от пръв поглед и ще ви завладее от първа хапка. Доматите са наситено червени. Формата им е продълговата и често се оприличава на известния тип домат биволско сърце. 
Момини сълзи се отличават с впечатляващ размер. Доматите достигат средна големина около 350-500 грама за единичен плод. Не са изключение и случаите на добив от 1 кг домат. Плодовете имат много добра твърдост и плътност, което позволява транспортирането им. Вътрешната част на доматите е месеста, сочна и с невероятен вкус. 

Ароматът им е великолепен - на истински български домашно отгледани домати. Именно страхотните им вкусови качества печелят популярност на Момини сълзи като един от най-подходящите сортове за директна консумация в свежо състояние. Дори най-семплите салати ще придобият невероятен вкус когато са приготвени с червените гиганти. Завидния размер на плодовете и възможността да бъдат съхранявани и транспортирани ги правят атрактивен избор и за производство на консерви, сосове и др.

В 1 грам семена на Момини сълзи се съдържат около 350 - 400 грама броя сортови семена. За засаждане на един декар площ си подгответе около 20 - 25 грама от този уникален български сорт червен гигант.

Кои са най-изкушаващите рецепти, които може да приготвите с неустоимите домати Момини сълзи?

Вкусът им е толкова пленяващ, че си заслужава да изпробвате всичко – направете си в салати, пригответе студена доматена супа, сгответе си страхотен сос за спагети или пица, нарежете ги на ситно и ги добавете към редица ястия, яхнии и други. Освен много вкусни, плодовете от този сорт притежават всички качества на най-полезните домати, а именно витаминна бомба от витамини С, А и група В, фибри, калий, желязо, цинк и други.

Разфасовка: 0,2 гр. (около 90 бр. доматени семена), 250 бр. семена, 500 бр. семена, 1000 бр. семена

Норма за сеитба: От 20 до 25 грама за 1 декар.

Реколта: - 

Период на сеитба: Януари и февруари – за разсада, който ще се гледа в оранжерия от израелски полиетилен за парници. Февруари – март за разсад, които ще засадите навън.

Схема на отглеждане: Еднордово 80/40 см, а двуредово 80/55/40 см.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив