МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Диск Рукола, Eruca Sativa - за лесно засяване в саксия

Диск със семена на Рукола, Eruca Sativa - за лесно засяване в саксия - Рукола семена с отлична цена: 2.00 лв.
Семена на Диск Рукола, Eruca Sativa - за лесно засяване в саксия

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 бр. диск със семена на Рукола с размер 10 см.
  • Норма за сеитба: В зависимост от размера на съда, в който ще сложите хартиения диск, можете да използвате един или няколко пакета.
  • Реколта:-
  • Период на сеитба: През цялата година на закрито.
  • Период на разсаждане: -.
  • Схема на отглеждане: Засейте единия диск със семена на Рукола, Eruca Sativa в един съд (саксия) с размер до 15 см. Ако Вашият съд е по-голям от 20 см, можете да поставите два диска със семена.
  • Вегетация: 30 - 45 дена.
  • Характеристики на плода: Дава лютиви и леко горчиви листа и Руколата, Eruca Sativa е идеална за свежа консумация на салата.

Нашият бързо развиващ се онлайн магазин semenata.bg включи в богатия си каталог и специално селектиран диск със семена на рукола, разработен изцяло за отглеждане в саксийни условия или на открито.

Нашите настоящи и бъдещи клиенти могат винаги да изберат от каталога ни тези семена, фиксирани на специални дискове с диаметри от десет сантиметра. Дискът със семена на Рукола, Eruca Sativa се поставя върху почвата във внимателно подбрани подходящи съдове. Като най-добрият размер на съда за целта е около петнадесет сантиметра. Можете да засявате и по няколко диска в по-големи съдове, за да осигурите правилното развитие на растенията след покълването на семената от Руколата.

Заради дисковете схемата на сеене е максимално опростена, бърза и лесна, тъй като семената са фиксирани фабрично към тях на оптимални дистанции едно от друго, което осигурява и добри условия за развитие на растенията.

Самият диск е водоразтворим и не застрашава нито растенията, нито почвата, в която са засяти семената, първоначално фиксирани към него.

Зеленчукът Рукола, Eruca Sativa расте перфектно в среда на закрито, засят в подходящ за целта съд, в саксия, сандъче или кашпа. Тя спада към зелените листни зеленчуци и е високо ценена от професионалните градинари и от любителите, които отглеждат зеленчуци, цветя и плодове в дворовете и градините си не само у нас, но и в целия свят.

Полезният зеленчук се сее най-рано през пролетно време, в периода от последните дни на месец март или от първите дни на месец април. Сеитба на Рукола може да се прави до септември месец. Няма нужда от постоянно слънцегреене и за правилното развитие на растението, то трябва да бъде максимум в границите от четири до пет часа дневно.

Зеленчукът Рукола, Eruca Sativa вирее най-добре на хладина, а температурният диапазон, който е най-подходящ за правилното му развитие, е в границите около 25 градуса по Целзий. Точно заради това е много важно предварително да определите, да прецените и да изберете възможно най-добрата позиция, на която ще  поставите за постоянно съдовете със засятите в тях семена на рукола на диск.

Важно е градинарите да имат предвид и че зеленият зеленчук обича влажните през цялото време почви и по тази причина е добре да се полива регулярно без да се преполива, като в най-големите летни горещини това трябва да се прави през 24 или през 48 часа. Така Вашата рукола Eruca Sativa няма да загине от засушаване. 

Листната маса на добре гледаната Рукола е месеста и ароматична, наситена с витамини като А, С и В, и с полезни съставки като минералните вещества, фолиевата киселина, антиоксидантите. Листата на рукола масово се използват за направата на салата или сос и са много ценени, заради характерния си вкус, в който доминират лютивина и слаба горчивина.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив