МЕНЮ
КОШНИЦА

Гранулиран тор за Гардения и Рододендрони за обилен и дълготраен цъфтеж

Гранулиран тор за Гардения и Рододендрони за обилен и дълготраен цъфтеж - Торове за цветя с отлична цена: 7.00 лв.
Гранулиран тор за Гардения и Рододендрони за обилен и дълготраен цъфтеж
9.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0033

Опции

Купи
  • Разфасовка: 1 кг (за 20 кв.м)
  • Продължителост на действие: Препоръчва се торене с торовете за гардении и рододендрони през март месец и през юли-август. 
  • Приложение и дозировка: Наторявайте с около 50 гр. от тора на кв.м, като го разпръснете около стеблото на растението, леко вкопавате и полеете след това. При засаждане на нови растения се препоръчва да използвате около 40 гр. на растение. Слага се в посадната дупка, като леко се примесва с почвата, с която ще се засажда.
  • Съдържание: ЕО TOP, Тип торове: NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12) съдържащ частично разложен фосфорит 
    За всеки хранителен елемент (% от масата): 5,5% aмонячен азот (N), 8,5% фосфорен пентаоксид (P2O5), разтворим в минерални киселини [5% фосфорен пентаоксид (P2O5), разтворим в неутрален амониев цитрат и разтворим във вода, 4% фосфорен пентаоксид (P2O5), разтворим във вода], 11,5% водоразтворим калиев оксид (K2O), 4% oбщ магнезиев оксид (MgO), 12% oбщ сяра (S).

semenata.bg добави в своя огромен каталог мощен гранулиран тор за гардения и рододендрони на полската фирма Biopon. Тези минерални специализирани торове са богати на важни минерали като магнезия и калия, което спомага третираните с тях растения да правят го-големи, по-ярки и по-издръжливи цветове, оставащи свежи продължително време след като са откъснати от стъблото. Благодарение на наторяването с торът на Биопон рододендроните, гарденията и азалиите цъфтят много по-богато и правят множество нови пъпки след като прецъфтят.

Голям плюс за минералните торове е фактът, че те са подходящи за работа при всеки вид почва и при всички географски или атмосферни условия, които предлага страната ни на градинарите професионалисти или любители. Тъй като при използването, този тор спомага субстратът да се вкисли, той е подходящ не само за гардения, азалии и рододентрони, но и за други подобни цветя като камелията, някои видове орхидеи и др.

Не е за подценяване и фактът, че торовете действат около месец с еднократно третиране, като при това не губят нищо от качествата и силата си през целия период на действие.

Употребата на тази серия гарантира не само най-оптималното развитие на растенията, като ги подхранва равномерно, без пикове и спадове в този процес. Торовете за рододендрони и гардении също така спомагат за развитието на микробиологията и за облагородяването на третираните почви.

Биопон торът насища обработената с него почва с основни хранителни съставки. С тях се работи лесно и удобно, удобни са и за съхранение и за транспортиране. Тъй като тази серия торове са гранулирани, те бързо се разтварят и са изключително лесно усвоими от почвите и от растенията.
Торът за рододендрони и гардении спомага за максимално доброто развитие на корените на растенията, както и на стеблото, листната му маса и на цветовете.

Специалистите от Онлайн магазин semenata.bg съветват при използването им да се следват инструкциите за употреба, дадени от производителя.
Според тях ако засаждате своите рододендрони, азалии или камелии, за целта са Ви нужни 40 грама тор за растение добре примесен с почвата.

При подхранването през вегетационния сезон добавяйте около 50 гр./кв.м. Препоръчва се торене през март месец и през юли. 
При торенето с торовете за рододендроните и камелиите трябва да внимавате сместа да не достигне до листната маса и до стеблата, а след като приключите, полейте добре наторените растения.

 

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив