МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от високодобивни безколови домати Трапезица

Семена на безколови домати Трапезица - много вкусни и добивни - Домати семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена от високодобивни безколови домати Трапезица

Опции

Купи

Домати Трапезица са страхотен високодобивен сорт домати, които лесно могат да се адаптират към различни условия и предпочитания на отглеждане. Подходящи са за парниково производство (вижте нашите предложения за израелски найлон за оранжерии). Могат да се отглеждат на открито на колове или конструкции или безколово. 

С Трапезица може да получите както ранен, така и средно ранен и късен добив. 

С други думи, това е сорт домати, който има за всеки по нещо и ще задоволи очакванията ви за качествени зеленчуци. Вкусовите им качества ги правят подходящи за директно консумиране сурови и за преработка в консервната промишленост - за производство на консерви, сосове, пюрета, доматен сок и други. 

Растенията на Домати Трапезица са детерминантни и израстват сравнително ниски на височина, което спомага за по-голяма гъвкавост при решенията за отглеждането им – не се изисква задължително да се осигурят конструкции или колове. По този начин се спестяват средства и време, което е особено важно при производството в по-големи количества. 

Доматите Трапезица са кръгли и гладки. Цветът им е наситено червен. Вътрешната структура на доматите е многокамерна. Сърцевината им е сочна и ароматна, с много приятен вкус. Средната големина на доматите Трапезица е около 160 – 180 грама. 

Кога се засяват семената от високодобивни безколови домати Трапезица?

Подготвянето на разсад започва в зависимост от планираната реколта. Например, за ранна реколта, засейте семената през Февруари. При желан среден добив, времето за подготовка на разсад е Март. За късен добив семената се засяват през Април. Периодът на покълване е около 14 – 18 дни. Желателно е на този етап от подготовката на разсада да осигурите температура от поне 18 С градуса. 
Доматите не понасят ниските температури, затова засаждането на разсада се случва винаги при постоянни положителни температури, най-често през Април. Растенията на доматите растат най-интензивно при температури от 25 – 30 градуса. 

Колово или безколово отглеждане?
С Домати Трапезица ще имате успех независимо кой от начините на отглеждане изберете. За колово засаждане спазвайте схемата от 80х60 см. При безколов подход оптималната схема е 140х40 см. 
Вегетационният период на сорта червени домати е 6 – 7 тона от декар. 

Доматите са със средна твърдост и позволяват съхранение за по-дълго време и транспортиране. 
Консумирането на домати ще помогне за доброто ви настроение не само, заради страхотния им вкус, но и благодарение на съдържанието на серотонин, известен още като „хормон на щастието“. Доматеният сок изобилства от витамини и полезни вещества и спомага за регулиране на кръвното налягане и предпазване от образуване на съсиреци в кръвта. 

В 1 грам семена има приблизително 250 – 350 броя. Препоръчва се да си набавите около 20 – 30 грама семена за засяване на 1 декар площ. 
Счита се, че в червените домати се съдържат повече полезни вещества отколкото в жълтите сортове например. 

Интересно ли ви е да отглеждате различни сортове домати? Любопитно ли ви е какъв вкус имат черните домати? 

Разгледайте разнообразието от семена на този любим зеленчук и направете своя избор за предстоящия градински сезон. Тези невероятни растения са били използвани за декорация  дълго преди да започнат да се консумират. Представете си разнообразие от цветове в градината ви. Доматите изискват и стабилно подхранване, затова не пропускайте да разгледате и специализираните торове, сертифицирани и с гарантирано качество, които ви предлагаме. 

Разфасовка: 1 гр. (250 - 350 бр. семена на домати високодобивни безколови), 5 гр. и 50 гр.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив