МЕНЮ
КОШНИЦА

Видински Коравци пъпеш - семена на класически сорт пъпеши представен от Севън сийдс ООД

Семена на пъпеши Видински коравци Флориян - Пъпеши семена с отлична цена: 1.10 лв.
Няма наличност
Видински Коравци пъпеш - семена на класически сорт пъпеши представен от Севън сийдс ООД

Опции

Купи

Видински Коравци е класически сорт пъпеш, който ще достави сладост и аромат в летните ви дни. Ако желаете да отгледате едри елипсовидни пъпеши, с леко набраздена кора, приятен аромат и златисто-жълт цвят, то това е вашият сорт и в „Севън Сийдс“ ООД ви предлагаме сортовите семена, които може да си набавите сега. Сортът е средно – ранен и плодовит. 

Семената на Видински Коравци се засяват чрез директна сеитба. Изберете място рохкава, проветрива и плодородна почва и засейте семената или редово или на гнезда с 5 – 6 броя във всяко гнездо. Периодът на сеитба е през пролетта – Април – Май. Схемата на засаждане при редово отглеждане е 1,5 – 1,6 м/35 – 40 см. Схемата за гнездово отглеждане е 1,5 м/1,6 м. Заравяйте семената на Пъпеш Видински Коравци на дълбочина около 3 – 4 см. Покълването на семената е бързо – за около 4 – 7 дни в зависимост от температурите. Нужната температура за покълване е поне 16 С градуса. Желателно е влажността на почвата да бъде около 70%. 

Растенията са здрави, бързо растящи гъсти и буйни, особено ако изберете място за засаждане с много слънчеви часове и топлина. Редовното поливане на насажденията също помага за отличната реколта. Не трябва да се преполива. Най-подходящите температури за развитие на растенията и плододаване са 28 – 30 С градуса особено в периода на формиране на плодовете. 

Вегетационният период на Видински Коравци продължава около 80 - 90 дни. Това означава, че навременната сеитба през пролетта Април – Май ще ви осигури реколта в края разгара на лятото – Юли и Август. Пъпешите не понасят много добре ниските температури и резките амплитуди в градусите. 

Какво представляват плодовете на сорт Видински Коравци?

Пъпешите са с елипсовидна форма със сегментиране по кората. На цвят са обагрени в жълто – оранжеви нюанси. Вътрешността на пъпешите е с приятен аромат и сладост и т. нар. „сипкава“ консистенция.  Пъпешите са твърди. Плодовете достигат 2 – 3 кг средно тегло. Пъпеш Видински Коравци има потенциал да произведе около 2 т реколта от 1 декар площ. 

Нужно е да си набавите около 100 – 150 грама сортови семена за сеитба върху 1 декар площ. В 1 грам семена се съдържат приблизително 30 – 35 броя семена. 
Пъпешите са най-подходящи за консумиране в свежо състояние. Използват се за приготвяне на плодови салати, смутита, прясно изцедени сокове, украса на десерти и други. Плодовете са подходящи и за приготвяне на десерти, сладка и т. н. 

Една от най-изкушаващите рецепти с пъпеш, която ще придаде свежест в горещите летни дни е сладолед с пъпеш. Нужните ви съставки са: половин Пъпеш Видински Коравци (около 1.2 кг плод), 800 мл прясно мляко, 350 – 400 мл сметана, ванилия – 2 чаени лъжици, захар около 200 грама. Приготвянето на рецептата започва с почистване на пъпеша от семенната част и пасирането му в блендер. Загрейте на котлона млякото и захарта до завиране, след което добавете смленият пъпеш и бъркайте до леко сгъстяване. Отстранете сместа от котлона. Добавете ванилията и сметаната. Охладете сместа на водна баня до пълно изстиване. Използвайте миксер за разбиване до сгъстяване. Изсипете сместа в кутии с плътно затварящи се капаци и поставете във фризера за минимум от 4 – 5 часа, но най-добре за поне 24 часа. 

Брой семена в 1 гр.: 30 - 35 бр. семена на пъпеши Видински коравци

Сеитбена норма: 100 - 150 гр. на дка

Схема за засяване: 150/50 - 60 см

Разфасовки: 3 гр., 5 гр., 50 гр., 100 гр.

Семена
Кога се засяваАприл
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаЖълт, Оранжев, Кафяв
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив