МЕНЮ
КОШНИЦА

Български семена на репички Любими

Български семена на репички Любими - Репички и ряпа семена с отлична цена: 1.30 лв.
Български семена на репички Любими

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (625 - 725 бр. семена на репички Любими има в една опаковка)
  • Норма за сеитба: За производство на репичка от любимия сорт ще Ви трябват 2 до 3 кг/декар семе.
  • Реколта: Реколтата е готова за около месец.
  • Период на сеитба: За пролетно производство – от февруари до октомври.
  • Период на разсаждане: Не се разсажда. Семената се засяват директно на постоянно място в градината и двора или в оранжерията.
  • Схема на отглеждане: 50/10-20 см
  • Вегетация: От 30 до 35 дена.
  • Характеристики на плода: Репички Любими са характерни със своята сферична форма, наситен ярко червен цвят и средна едрина на кореноплода. Безспорно основното предимство на сорта е хрупкавата консистенция, приятния характерен леко пикантен вкус и симпатичен освежаващ аромат.

Любимите репички на всички! Онлайн магазин semenata.bg представя български семена на репички Любими. Сорт, похдодящ както за пролетно, така и за есенно производство. Малки червени репички, с отлични вкусови и полезни качества. Обичани и предпочитани за производство.

Репичките се оформят в малки главички, с отличен ярко-наситен червен цвят. Българските Любими репи са предпочитан избор на множество любители на зеленчуковите растения най-вече защото отглеждането им е изключително лесно и просто. Дори да сте нови в зеленчукопроизовдството, неминуемо ще се справите, без особен проблем.

Допълнителен плюс за репичките Любимки е и високият добив, който е готов за около месец.

Засяването на българските семена от Любими репички се извършва в оранжерии или на открито, директно. Допълнително улесненеие е фактът, че не е необходимо да бъдат разсаждани. Почвата, която предпочитат червените бъгарски репички е богата и рохка. За да пристъпите към засяване е нужно почвата да бъде с температура, повече от три градуса. Дълбочината, на която се поставят семената трябва да е между 2 и 2,5 сантиметра.

За да получите по-добра и интензивна реколта е необходимо да разреждате поникналите растения, така че да има около 10 - 20 см м/у тях. Поливането също е доста важна част от отглеждането на репички Любими. Не трябва да ги засушавате. Плевенето пък е неизбежно, ако искате да увенчаете с успех усилията си.

За да засеете площ от един декар със семената на вкусните репички, са ви необходими от 2 до 3 килограма семена. Пролетната сеитба се осъществява в периода от месец февруари до месец април. Зимната сеитба пък се прави от месец септември до месец октомври. И за пролетното и за зимното призводство нормата на сеитба е една и съща.

Вегетацията на репиичките от сорт Любими е от 30 до 35 дни, сравнително кратка. След оформянето на репичката до готовност, може да пристъвите към ррането. Един добър съвет, който може да Ви даде магазин градински semenata.bg е да консумирате набраните репички почти веднага, те са издържливи, но най-вкусни и сочни са при директна консумация. Любими са на всички именно заради сладкия си вкус.

Добра конфикурация се получава при смесването на сладките червени репички Любими от България с други вкусни зеленчуци като краставици, тиквички, моркови Тушон, марули, авокадо, домат и много други полезни зеленчукови растения. Подправки като маградоз и целина също много добре пасват на салатите, включващи червени чепички.

Професионалните кулинари често опират до използването на сорта репички Любими български при своите шедьоври, най-често като украса.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМарт, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДо 10 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив