МЕНЮ
КОШНИЦА

Броколи Калабрезе семена на вкусният ранен сорт (Calabrese)

Броколи Калабрезе семена на вкусният ранен сорт (Calabrese) - Броколи семена с отлична цена: 2.20 лв.
Броколи Калабрезе семена на вкусният ранен сорт (Calabrese)
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S002523

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 6 гр. (около 1000 бр. семена на броколи сорт Калабрезе се съдържат в опаковка)
  • Норма за сеитба: От 50 до 60 грама семенца за декар.
  • Реколта: От 1,6 до 2 тона от декар.
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 25.01. - 30.01., късна – 20.06. - 05.06.
  • Период на разсаждане: Около 40 дена след като семенцата са били засяти.
  • Схема на отглеждане: Посредством разсади, при висока влажност на въздуха, поливането да е редовно, препоръчително наторяване.
  • Вегетация: От 95 до 110 дена.
  • Характеристики на плода: Броколите от този сорт образуват големи и еднакви глави, с тъмно-зелен цвят.

Онлайн магазинът ни semenata.bg ще представи на зеленчуколюбителите поредното предложение за полезен зеленчуков продукт. Попълнението се изразява в семена на броколи Калабрезе. 

Сорта Калабрезе е доказал се във времето със своята устойчивост на болести. Слави се с високата си добивност. Главите, формиращи се по растенията, са оцветени в тъмно-зелен цвят.

Вероятно всички знаят колко полезен зеленчуков продукт са броколките. В главите се образуват цветни удебелени стъбълца. Тази част се ползва в готварството, но ядливи са и самите стебла, намиращи се в долната половина на самите разклонения. Тези стебла обаче е по-удачно да сготвите във вид на супичка.

Зелеподобният зеленчуков продукт, в сравнение с видовете зеле, се славят със свята силна антисклеротична свойственост. Полезни вещества, влизащи в състава на броколите са множество витаминозни съставки. Пример са витамините С, А, В1и В2, и много други. Желязото също присъства осезателно като съставка. 

Бихте могли да готвите броколи-Калабрезе в задушен вид, изпечени във фурна и други разнообразни варианти. Широко се ползва като част от разни ястия.

За да запазите зеленчуковите продукти, бихте могли да ги бланширате и замразите. Често присъства в менюто на вегетарианци. Те определено биха ви разнообразили с многобройни рецепти, включващи броколи Калабрезе.

Много удачен вариант за приготвяне е пасирането на Калабрезето, особено за дечуригата. Така ще успеете да ги впечатлите с интересен цвят на храната, съответно ще приемат полезните вещества на зеленчуковите продукти по лесно.

Комбинацията с други видове зеленчукови продукти носи изобилие от ползи за организма ви. Тези съчетания биват винаги вкусни и с богат вкус.

Сортът Калабрезе се характеризира като студоустойчива култура. Развива се добре на хладни, влажни терени. Необходимата оптимална стойност на градусите, за идеално развитие, е 19. Почвите, където растенията ще се чувстват най-добре са влажни, черноземни. Предшествениците, подходящи за културата са примерно картофи, домати, пипер.

Нашите климатични условия предполагат късно отглеждане, т.е. препоръчително е. Естествено при създаване на благоприятна среда, бихте могли да гледате броколите Калабрезе и за ранни добиви. Този вариант предполага гледането в закрити помещения, като оранжерийни постройки.

Друг вариант за подпомагане бъдещите качествени добиви, е наторяването. Когато обработвате земята, преди сеитбената процедури, наторявайте с подходящите торови смеси.

За покриване на декар, необходими ще са от 50 до 60 грама семенца. Така зададената норма за сеитбена процедура би ви помогнала да прецените количеството, нужно за избраното ваше място.

Сейте за ранни добиви на брокола Калабрезе в началото на година, края на студения януари. По-точно от 25 до 30 януари. За късни добиви засявайте семенцата през летните юни, юли. Датите са от 20 – ти юни до пети юли.

Може да се отглежда и в/у фолио за мулчиране с/у плевели.

ВНИМАНИЕ! Семената на броколи, които се предлагат са единствено и само с цел посев, не са годни за консумация или консумация след покълване. 

Семена
Кога се засяваМай, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив