МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена Био на броколи сорт Калабрезе - изтънчен вкус и високи добиви

Семена Био на броколи сорт Калабрезе - изтънчен вкус и високи добиви - Броколи семена с отлична цена: 3.90 лв.
Семена Био на броколи сорт Калабрезе - изтънчен вкус и високи добиви
3.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S0B2523

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 4 гр. (около 1000 - 1200 бр. семена био на Калабрезе Броколи има в една опаковка на фирма Франчи).
  • Норма за сеитба: От 50 до 60 грама семенца за декар площ.
  • Реколта: Между 1,6 и 2 тона от декар.
  • Период на сеитба: Ранно засяване – 25.01. - 30.01., късно – 25.06. - 05.07.
  • Период на разсаждане: Около 5 седмици след засяване на семенцата.
  • Схема на отглеждане: При оптимална температура – 18 – 20 градуса, редовно поливане. 
  • Вегетация: От 80 до 110 дена.
  • Характеристики на плода: Големи и равни глави, оцветени в зелено, тежат от 0,500 до 0,600 килограм.

Онлайн магазинът ни semenata.bg ще представи на клиентите си семена био от броколите сорт Калабрезе. Сертифицираните семенца се получават под контрола на специалисти. Следят се начина на производство, спрямо определени норми.

Био производството навлиза много скоростно на пазара ни. Продукцията, получена като био-зеленчуци е особено ценена, имайки предвид множеството полезни вещества, събиращи се в тях.

Био броколите представляват една чиста и здравословна продукция, даваща единствено здраве на организма. Семенцата са получени по начин, недопускащ ползването на химични вещества. Ако сте фен на здравословното хранене и поддържате билкова градина, не подминавайте BIO броколи Калабрезе, сдобивайки се със семенцата от  semenata.bg.

Био Калабрезето са сорт, характеризиращ се с ранното си производство. Отглежданите растения са високи, листенцата не са големи. Образуват се зелени глави.

За да запазите броколките, бихте могли да бланширате зеленчуците, после да приберете във фризер. Бланширането се налага най-вече, заради евентуалния неприятен мирис, който ще има, ако не бланширате.

Калабрезе био броколите бихте могли да ползвате по много и разнообразни начини в кухнята. Бихте могли да комбинирате с разни зеленчукови продукти. Удачен и удобен вариант за консумиране е пасирайки зеленчуците. Този начин ще успее да спечели най-вече дечурлигата. Ще привлечете вниманието им с цвета на пасираните броколи, същевременно така ще успеят да извлекат пълноценно ползите на зеленчуците. Вегетарианците също ценят високо броколите био.

Готвенето на био Калабрезе броколи би могло да стане с месни продукти, в зеленчукови вариации, под формата на супички. Интересните форми на броколите, предполагат ползването им не само като част от ястията, а и като аранжировката им.

Италианският bio сорт Брокол бихте  могли да отгледате, спазвайли следната норма на сеитбената процедура – за декар земя са необходими от 50 до 60 грама семенца.

Самото засяване бихте могли да осъществите за два вида производство. Ранното засяване направете началото на годината, през студения януари. По-точно от 25 януари до 30 януари. Късното засяване направете през летните месеци. Точното време е от 20 – ти юни до пети юли.

Предварително подготвените разсади направете пет седмици след посяване на семенцата. През тези няколко седмици растенията ще успеят да заякнат.

Вегетационният период на биото Калабрезе брокол продължава от 80 до 110 дена.

За получаване на добри добиви, необходимо е редвно да поливате младите растения. Като оптимални температури при които се развиват био броколите се приемат от 18 до 20 градуса.

Спазвайки и подсигурявайки добри условия, бихте успели да се зарадвате на 1,6 до два тона реколта от декар насаждения.

Самите био плодове, оформящи се върху растенията представляват равни по форма и големи глави. Тежината и стига до 0,500 до 0,600 грама.

ВНИМАНИЕ! Семената на броколи, които се предлагат са единствено и само с цел посев, не са годни за консумация или консумация след покълване. 

Семена
Кога се засяваМай, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаОктомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив