МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиквички Изобилна от Опал Зи

Семена на тиквички Изобилна от Опал Зи - Тиквички семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на тиквички Изобилна от Опал Зи
1.89 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL168

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (около 30 - 40 бр. семена на тиквички Изобилна се съдържат в опаковките), 10 гр., 100 гр.
  • Норма за сеитба: Около 30 грма за 100 м2.
  • Реколта: От 300 до 400 килограма от 100 м2.
  • Период на сеитба: За разсад – май, директно – април, май.
  • Период на разсаждане: Април, май.
  • Схема на отглеждане: За ранно производство.
  • Вегетация: От 50 до 60 дена.
  • Характеристики на плода: Плодовете са цилиндрични, тегат от 250 до 300 грама, дължината им е 16 до 20 сантиметра, широки са около 5 сантиметра.

 

Със следващото предложение онлайн магазинът Semenata.Shop разшири спектъра си от продукти. Добавеното са семена на тиквички Изобилна. С разрастването на производството и нашите предложения се увеличават за радост на любителите на здравословните продукти. Качеството на предлаганите семена е с доказан характер, така че продукцията, която получавате също е с идеално качество.

Характерното за сорта в случая е уникалността на вкуса на плодовете, родовитостта, която е изключително висока и това, че тиквите са много издържливи.

Привлекателното в сорта, заради което редица родни производители го предпочитат е, че това е търсен и популярен сорт, българско производство.

Семенцата на тиквички Изобилна засявайте на слънчеви места, без сенчести части, понеже културата е топлолюбива. Важно е поддържането влажността на почвата, особено когато младите растения започват да се развиват.

Плодовете, които се образуват при развитието на растенията представляват цилиндрични тикви, с лека грапавина по повърхностните части. Вътрешността е с месеста структура, семките са дребни.

Имайки предвид качествата на тиквите, те се ползват изключително в различни хранителни режими, диетични режими също. Ниската калоричност ги прави ползвани в редица диети на хора, желаещи да свалят някой килограм.

Ако сте спрели избора си на този сорт, добре е да имате някои насоки при гледането на тиквите.

Като начало, ако засявате за предварителен разсад, засявайте семето март месец. Избирайки директния подход, засявайте април, май.

Засяването на открити места се осъществява през пролетните април, както и май, защото тогава имаме установяване на постоянни положителни температури.

Засявайте семето, спазвайки следното – оставяйте по 120 сантиметра от ред до следващ, а от младо растение до следващо по 80 сантиметра. Тази изпробвана и доказана схема се ползва, за да успее растението да се развива свободно и да даде очакваните добиви.

Вегетационният период на тиквите продължава от 50 до 60 дена. През това време подсигурете на растенията редовни поливания и окопавайте земята.

При добра среда на отглеждане, бихте могли да получите от 300 до 40 килограма тикви от 100 м2 засято място.

Тиквите представляват плодове с дължина от шестнадесет до двадесет сантиметра, дебели са около пет сантиметра, тежината е от 250 до 300 грама.

Цветовете са зеленикави, кората на тиквите е тънка, лесно можете да я минете на ренде и да използвате цялата тиква при готвене.

Семена
Кога се засяваАприл, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив