МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Черна гюмюрджинска маруля

Семена на Черна гюмюрджинска маруля - Салати и марули семена с отлична цена: 1.40 лв.
Семена на Черна гюмюрджинска маруля

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (1400 - 1800 бр. семена на маруля)
  • Норма за сеитба: От 3 до 4 грама на 100 м2.
  • Реколта: От 800 до 900 броя марули Черна гюмюрджинска може да отгледате в 100 м2 площ.
  • Период на сеитба: Януари – февруари – за производство през пролетта, август и септември – за есенно-зимно производство.
  • Период на разсаждане: Разсадът е готов за разсаждане на постоянно място след 30 до 40 дена.
  • Схема на отглеждане: В редове при стандартна схема 30/20 см.
  • Вегетация: Вегетационният период на българската маруля Черна гюмюрджинска е 60 - 65 дни.
  • Характеристики на плода: Големи розетки с маслено тъмно-зелени листа и тегло около 250 - 300 гр. Много добри вкусови качества.

Семената.Шоп с удоволствие представя български семена на маруля сорт Черна Гюмюрджинска. Сортът е с доста впечатляващ вид, освен това салатата е известна с хрупкавия си вкус и сочната си структура. 

Отглеждайки семената на марулята, Вие получавате растения сравнително ранен сорт. Добра предпоставка за избора на този вид салата е това, че е зимоустойчива. Израсналата зряла маруля е с големи розетки, листата й са тъмно-зелени, като са издължени и плътни. Засяването на семето става в глиненопесъчлива почва. Подобно на други видове семена и тук е необходимо да поддържате почвата влажна. При високи температури това е особено важно.

За да получите реколта в пролетния сезон се препоръчва сеитба на семената на марулята през януари или февруари месец. А за добив през есента и зимата, може да засеете семена на салата Черна Гюмюрджинска в периода от август до септември.

Пролетното производство получавате през април-май, а зимно – през декември и ануари. Вече имате на лице хрупкав зеленчук със сочни и вкусни листа.

В кулинарията тази салата се сервира и консумира прясна. Съвсем успешно се комбинира с всякакви био зеленчуци и различни видове пресни подправки. Към накъсана салатка Черна Гюмюрджинска винаги може да добавите домат, пресни лук и чесън, прясна краставица и много други. Овкусяването става със зехтин или със слънчогледово олио, малко подправки и салатата е готова за сервиране. 

Салатата намира добро приложение като аранжимент на месни ястия и рибни деликатеси. Листата й са много подходящи за тази цел.

Черната Гюмюрджинска маруля е силно витаминозна, което я прави приложима в използването при различни хранителни режими и диети. Препоръчва се редовния прием на българската салатката през пролетните месеци за подсилване имунната система на организма. Съдържащата се в състава й целулоза прави подходяща салата за хора, решили да свалят някой килограм. Предпочитана е и заради богатото съдържание на витамини и желязо.

Екипът на онлайн магазин semenata.bg може да Ви предложи освен да поръчате тези семена, да опитате, след отглеждането им следната силно витаминозна рецепта. Вземате една голяма българска маруля Черна Гюмюрджинска, накъсвате на ръка, добавяте краставички, нарязани на четвъртинки, след това 2-3 домата на дребно и добаяте едно авокадо, овкусявате с магданоз, зехтин, сол и сервирате за директна консумация. Виното изберете Вие!

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Април, Май, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив