МЕНЮ
КОШНИЦА

Био семена на салатно цвекло Детройт 2 - червено и едро

Био семена на салатно цвекло Детройт 2 - червено и едро - Цвекло семена с отлична цена: 3.90 лв.
Био семена на салатно цвекло Детройт 2 - червено и едро
3.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S0B1110

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 8 гр. био семена на салатно цвекло Детройт 2 има в една оригинална опаковка.
  • Норма за сеитба: От 2 до 2,5 килограма на декара.
  • Реколта: От 2 до 3 тона от декар.
  • Период на сеитба: От март до юни.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: При температури от 15 до 23 градуса, студоустойчиви растения.
  • Вегетация: Май – юли.
  • Характеристики на плода: Кръгъл и продълговат кореноплод, гладка повърхност, тъмно черевена вътрешност.

Онлайн магазинът ни semenata.bg прибави в каталога си поредното попълнение – био семена на Салатно цвекло сорт Детройт 2. Семенцата са отгледани в био-среда, което ги прави специално селектирани, събиращи в себе си повече полезни съставки. Средата, в която са отгледани е екологична, което води до получаване съответно на чиста био продукция. Сладостта и сочността са част от характеристиките на био-зеленчуковите продукти. Характерно е и наситеното оцветяване на вътрешната част на цвеклата. Тя е тъмно-червена.

Засявайки салатното био цвекло в домашната си градинка, добивате изключително полезен продукт. За цвеклото можете да чуете само здравословни неща. Събраните в него витаминозни и протеинови съставки са доказателство за това. Страшно енергиен зеленчуков продукт, цвеклото става водещо в менюто на активните хора в спорта.

Салатеното цвекло БИО бихте могли да ползвате успешно в разнообразни зеленчукови салатени изкушения. Съчетавайки с други зеленчукови продукти, получавате страхотна витаминозна бомба във вид на вкусна салата. Бихте могли да хапвате цвеклото, след като го сварите предварително. Качествата му се запазват и след сваряването, и така става по лесно за хапване, понеже омеква.

Както споменахме, сорт Детройт 2 е получен по био път, така че ценителите на бързо навлизащото био-производство не биха пропуснали да се снабдят със семето.

Зеленчуковите продукти, сорт цвекло салатно Детройт 2 биват чест избор на редица родни производители и търговци. Везната, накланяща се в полза на Детройт, натежава, благодарение лесната съхраняемост на кореноплодните. Самите плодове биват плътни и здрави, така че транспортирането им също е по-леко.

Био сорт Детройт 2 се категоризира като ранен. Подходящ период да засявате семенцата е пролетния март. Този месец се характеризира с установяване на постоянно положителни температури. Те естествено са нужни за изникването на семенцата. Друго характерно за месеца са преминалите вече слани. Така младите растения ще бъдат защитени от „попарване“. Засяването би могло да се осъществи от пролетния март до летния юни.

При отглеждане на био-цвеклата не е необходимо предварително приготвяне на разсади.

Засяването се случва на постоянните, избрани за целта, места.

Културата е позната със своята студоустойчивост. Като оптимални градуси за развитие кореноплодните се приемат стойности от 15 до 23.

За покриване на площ 1 декар, нужни ще са от 2 до 2,5 килограма био семенца. По тази норма, бихте могли да определите какви количества семенца ще са ви необходими за засяване на вашата избрана площ.

Плодоносенето се разпростира от топлия май до летния юли. При правилно отглеждане и осигуряване на подходящите условия, бихте получили завидните 2 до 3 тона от декар насаждения.

Цвеклата представляват плодове с кръгли форми, леко удължени, с гладкост по повърхността. Вътрешната част е оцветена в тъмно-червен цвят. Структурата е хрупкава и сочна.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив