МЕНЮ
КОШНИЦА

Сертифицирани Био семена на праз лук - ароматен и много вкусен сорт De Carentan 2 от Вилморин

Сертифицирани Био семена на праз лук - ароматен и много вкусен сорт De Carentan 2 от Вилморин - Праз лук семена с отлична цена: 3.79 лв.
Сертифицирани Био семена на праз лук - ароматен и много вкусен сорт De Carentan 2 от Вилморин
4.39 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V985

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1,5 гр. (около 510 - 675 бр. био семена на праз лук De Carentan 2 има в опаковка).
  • Норма за сеитба:  От 300 до 400 грама за 1 декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Между 15 март и 15 април.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: По схемата 40/20 сантиметра, в оранжерийни условия и навън.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: С крехки месести части и силно ароматичен.

В каталога на semenata.bg вече фигурират и сортови био семена на праз лук от сорта Де Карентан 2, които са на разположение на всички наши и бъдещи клиенти.

Семенцата Нио на праза от типа Де Карентан 2 ви дават невероятния шанс да гледате този вкусен и полезен зеленчук вече и в собствената си градина или двор. Хубавото при сорта е, че той се гледа еднакво успешно и при минимум усилия и навън, и в оранжерийни условия.

В парник или в оранжерия сортовите семенца на праза от типа Де Карентан 2 се сеят между 15-тия ден на месец март и 15-тия ден на месец април. Предварително подготвените разсади пък може да изкарате навън през месеците април и май, когато вече са отминали пролетните слани и опасностите, които носят те за зеленчуковите насаждения.

Разсаждането се прави по схема 40/20 сантиметра или иначе казано в редове, като разстоянието от ред до ред е 40 сантиметра, а от растение до растение вътре в рамките на всеки ред е 20 сантиметра. Това се прави за по-добро проветрение на посевите, а и за оптималното им изхранване по време на целия процес на развитието им.

Праз лукът Де Карентан 2 дава реколта от началото на ноември месец чак до късната пролет.

Макар и наглед доста непретенциозно растение празът все пак изисква някои базови грижи по време на развитието си. Той обича влажни почви, така че напояването е много важно при от обгрижването на зеленчука. Препоръчително е почвите да се поддържат с 80 до 90 на сто процента влага в тях, а за целта на един декар са му нужни около 30 до 35 кубика вода при поливането, показват данните в каталога със зеленчуци на нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Праз лукът Био от типа Де Карентан 2 е не само вкусна и ароматна съставка от множество салати, гарнитури и гозби от нашата и от чуждата кухня, а е изключително полезен зеленчук. Това са го проумели преди много столетия и откакто го има по нашите земи, е една от исконните хранителни единици на много българи. Още в древния Рим праз лукът е бил известен с лечебните си свойства. С такива цели са го използвали и жреците – лечители в Месопотамия преди хилядолетия.

Праз лукът притежава висока концентрация на повечето от витамините и минералите, нужни за човешкия организъм при правилното му развитие. Сред тях са витамините С, А и К, а и минерали като калият, натрият, калцият и магнезият.

Този лук обаче е известен и с това, че няма как да го съхраните по-продължително време, затова у нашата кухня се използва за консумация предимно в сурово състояние.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/Беритба Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаБял, Зелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив