МЕНЮ
КОШНИЦА

Био семена на тиква набръчкана - много ароматна и със страхотен вкус

Био семена на тиква набръчкана - много ароматна и със страхотен вкус
Био семена на тиква набръчкана - много ароматна и със страхотен вкус
3.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S0B1452

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 4 гр. (около 12 - 20 бр. био семена на тиква набръчкана има в опаковка).
  • Норма за сеитба: От 400 до 600 грама семена за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От месец февруари до месец юни.
  • Период на разсаждане: Един месец след засяване на семенцата.
  • Схема на отглеждане: Гнездово, на открито.
  • Вегетация: От 125 до 140 дена.
  • Характеристики на плода: Големи плодове със сиво-зелена кора, оранжева вътрешност.

Със следващото предложение на онлайн магазинът semenata.bg бихте могли да разнообразите био-градинката си у дома. Предлаганото от сайта семе био е на голяма набръчкана тиква сорт - Мarina di Сhioggia. Популярността на био производството в последно време нараства все повече, заедно с това и semenata.bg увеличава разнообразието си с полезни продукти. Био семенцата се произвеждат съобразно определени стандарти. От тях очаквайте съчетание на полезни вещества и изключителен вкус.

Специалисти се грижат и контролират производството на всички био семена от тикви, така че получените продукти са с високо, утвърдено качество. Въпросните тикви с набръчкана повърхност, както се предполага въз основа на името, представляват доста големи плодове, с огромна сладост и аромат.

Специфицираните Bio семенца се отглеждат натурално и природосъобразено. При тях не се ползват химия и изкуствен тор. Използват се единствено биологично чисти продукти, с което получавате и натурални продукти, здравословни и чисти от химически вещества.

Сортът е с италиански произход и се характеризира с късни добиви. 

Както във всички био-продукти, в набръчканите тикви витаминозните вещества са в огромни количества. Минералните съставки също не са в излишък, напротив, съдържанието в тиквите е концентрирано. Един от витамините с голяма концентрация в плодовете е А. Този витамин е познат с положителното си въздействие на кожата и регенерацията на клетки.

Друга позната черта на тиквите е тяхната нискокалоричност. Често се ползва в различни хранителни режими. Влиза в състава и на множество диети на хора, желаещи да свалят някой килограм.

Интересната набръчкана форма на тиквата бихте могли да ползвате в градината като декориращ елемент.

Тиквите са изключително подходящ готварски продукт, с който да правите десерти. Плодовете са подходящи, именно заради сладостта си.

Ако искате различен вид тиква, и сте решили да отгледате сорт - Мarina di Сhioggia, добре е да имате някой насоки.

Като начало за извършване сеитбена процедура на 1 дка място, подгответе от 400 до 600 грама семенца.Т.е. Преценете според мястото и въз основа на описаното количество, отделете, колкото ви трябват семенца.

Засяването на семенцата се осъществява от – февруари месец – юни месец. Разбира се необходимо е да съобразите евентуалните слани. Готовите големи тикви ще берете от летния август до зимния декември месец.

От семенцата bio (био), които сте засели, направете разсад. Него изведете на избраните постоянни места, около 30 дни след сеенето на семето.

Семето се поставя в направени предварително гнезда. Всяко едно гнездо може да приюти от 3 до 4 семенца.

Вегетацията на тиквите продължава от 125 до 140 дена. През това време оплевявайте и окопавайте редовно. Така ще осигурите добра среда, в която да се развиват бъдещите сладки набръчкани тикви.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАвгуст, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив