МЕНЮ
КОШНИЦА

Сертифицирани био семена на бяло листно цвекло

Сертифицирани био семена на бяло листно цвекло - Цвекло семена с отлична цена: 3.90 лв.
Сертифицирани био семена на бяло листно цвекло
3.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S00B143

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 6 гр. био семена на бяло листно цвекло има в опаковка.
  • Норма за сеитба: От 1 до 1,5 килограма на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Април - юни.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Редовно поливане, зимата се прибират в сандъци с пясък.
  • Вегетация: От пролетта со зимата.
  • Характеристики на плода: Листата са зелени, дръжките са бели. Сочен сорт с отлични вкусови качества.

Център за любители на градината semenata.bg с радост ще запознае всички свои настоящи и бъдещи клиенти и читатели със БИО семена на бяло Листно Цвекло. Свежото растение бихте могли да придобиете, поръчвайки от платформата ни semenata.bg. След засяване на био - семето, което е част от каталога ни, ще получите страхотни крехки и свежи зеленчуци.

Растенията представляват удължени и изключително месести листа, като дръжките им също са с плътна структура. Качествените семенца са био на листното цвекло, което определя отглеждането им, без да са използвани каквито и да е пестицидни съставки или торови смеси, които им вредят. Сертифицираните и с доказани качества семенца, се изследват предварително. Така, че бъдете спокойни, че ще получите изпробвани и доказани семенца.

Самият начин, по който се отглеждат био семената на бялото цвекло трябва да Ви подскаже, че получавате продукт, който е натурален и полезен сам по себе си. Съответно зеленчуковите растения, израстващи от семето, събират в себе си само полезни и качествени вещества.

Листното Цвекло в бял цвят, което да не забравяме е био, по съдържание се състои от множество минерални вещества. Витаминозните съставки изобщо не са в излишък. Например богатството на един определен витамин доказва получите от консумирането на цвеклото – говорим за Витамин С. Полезни вещества в състава му още са магнезият, желязото, калият.

Като зеленчуково растение, ползването му в различни гозби е доста популярно. Сравняват листното цвекло най-вече с добре познатия ни и полезен спанак. Така, че можете да се ориентирате в какви манджи да го ползвате. Супичките с листно цвекло, например, носят много ползи и свежест. Салатите, ястията с месо или само зеленчукови, също са идеално място за зеленото растение.

Пресните летни салати стават перфектен източник на здраве, ако в съчетание ползвате и листното цвекло.

Не пропускайте шанса да отгледате още един полезен зеленчук в градината си. Ако сте ценители на натуралните зеленчуци и вкусните комбинации с тях, опитайте от листното бяло цвекло. Самото му отглеждане е лесно и имате възможност да притежавате свежите листенца и през студените месеци.

Засяването на 1 декар бихте могли да осъществите с 1 до 1,5 килограм био (bio) семена на салатно цвекло бяло и листно.

Директното засяване бихте могли да  направите от пролетния април до летния юни. Като цяло бихте могли да засявате семето от февруари до месец септември. Обирането на готовите зеленчукови продукти правете от май до месец ноември.

При засяването спазете следното – от ред до следващ оставяйте 30 до 40 сантиметра, семенцата засявайте на 2 до 3 сантиметра в земята.

Споменахме, че имате възможност да късате пресни листенца и през зимата, това бихте могли да направите, като след застудяването, изрежете най-крайните листенца на растенията и ги приберете вътре на топло.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив