МЕНЮ
КОШНИЦА

Био семена на крес (кресон, горва) - Lepidium sativum

Био семена на крес (кресон, горва) - Lepidium sativum - Кресон (крес) семена с отлична цена: 3.69 лв.
Био семена на крес (кресон, горва) - Lepidium sativum
4.29 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V967

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (210 - 270 бр. био семена на крес има в една опаковка)
  • Норма за сеитба: От 40 до 50 грама за декар.
  • Реколта: От 500 до 600 килограма от декар.
  • Период на сеитба: Началото на април на открити пространства, в домашни условия цяла година.
  • Период на разсаждане: Не се разсажда.
  • Схема на отглеждане: На разстояние от 8 до 10 сантиметра между растенията.
  • Вегетация: От две до три седмици.
  • Характеристики на плода: Листната маса е ядливата част. Образува дребни листенца с изключително интересен аромат и вкус, който напомня на горчицата.

Онлайн магазин градински semenata.bg обогати каталога си с добавянето на поредното зелено и свежо растение от вида на салатите – био семена на кресон (познат още като крес, горва). Семената на зеленчука може да поръчате, използвайки платформата на сайта. Това био семе ще Ви осигури пресни зелени листа, които може да хапвате през цялата година.

Както повечето представители на зелените растения и въпросният сорт е богат на витаминни и минерални запаси. Споменахме, че бихте могли да му се радвате цяла година, именно защото при решение от Ваша страна, можете да сеете семето през всички месеци на годината, просто това трябва да стане у дома.

Още една добра причина да си насеете био семенца на кресон е, че е необходимо да почакате само две седмици, за да наберете пресни листа от зеленчука. 

Една характерна черта на Горвата е лекия и приятен пикантен вкус и наситено свеж аромат. Можем да сравним с горчицата и ряпата например. Тези вкусове са уникални и привлекателни, придават различна и универсална нотка в ястията. Особено добър пример може да е средиземноморската кухня.

Био зеленчуковото растение е с високо съдържание на витамин Е, който влияе положително върху вида на кожата ви. Здравословните ползи от консумацията на кресона разбира се не се изчерпват само с това, както вече споменахме количеството Витамини и Минерали са предостатъчно, за да се спрете на този зеленчук. При редовна консумация на растението, Вашето зрение и сърце ще бъдат подсилени и стимулирани в положителна насока.

Консумацията разбира се е предимно в прясно състояние, салатеното растение можете да комбинирате с всеки един зеленчук по желание. Имайки предвид пикантната нотка, която внася, няма да сгрешите с нито една комбинация.

Освен със зеленчуци, можете да омешате и няколко вида салати в едно, ще се получи добра здравословна и качествена комбинация. При основни ястия, може да поставите от креса като декорация. Особено е ценен от вегани и вегетарианци, заради качествата и разнообразието от използването му в постни ястия.

Био семето на зеленчука сейте на открити пространства към началото на април месец, сланите вече са преминали и няма да се притеснявате от измръзване на покълналите семенца.

Може да се съобразите със следното, сейте на разстояния между био семенцата от 8 до 10 сантиметра. Така ще оставите пространство за развитие. Няма да е необходимо да чакате особено дълго, за да вкусите странно апетитното растение, около две до три седмици.

Добивите, които ще получите от декар насаждения се равняват на 500 до 600 килограма, едно доста завидно количество. Добавяме само, че тези количества ще имате след четири години от отглеждането.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаБял
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив