МЕНЮ
КОШНИЦА

Био семена на домати Аче от Вилморин - вкусен салатен сорт

Био семена на домати Аче от Вилморин - вкусен салатен сорт - Домати семена с отлична цена: 3.79 лв.
Био семена на домати Аче от Вилморин - вкусен салатен сорт
4.39 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V997

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,3 гр. (около 75 - 105 бр. семена БИО на домати Аче се съдържат в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама на декар.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: Март - Април
  • Период на разсаждане: След средата на месец май.
  • Схема на отглеждане: С помощта на прътове в незакрито пространство и под покритие – парници например или оранжерии от полиетилен.
  • Вегетация: От месец юли до месец септември.
  • Характеристики на плода: Био доматите Аче са извeстни със своите перфектни вкусови качества. Те са ароматни, кръгли и гладки с леки ръбове и наситен червен цвят. Имат лека сочност и балансирана месестост. Средно едри с тегло около 200 гр.

Нашите специалисти от онлайн магазин semenata.bg с гордост обявяват, че вече за Вас са достъпни семенца на още един биологично чист продукт. Био семена на домати Аче. Образувалите се стебла на растящия домат не са особено високи, да кажем средно ниво. Био плодовете имат месеста структура, по форма са кръгли и малко плоски, като се наблюдава оребрение по домата. Част от нещата, които привличат вниманието към този, е отличните им вкусови качества.

Първото, което може да Ви дойде на ум е, че най-естественият начин за консумиране е прясно нарязан самостоятелно или в салата. Но пък структурата му позволява идеалното получаване на пютенца и сокчета със здравословни качества и ароматен доматен вкус.

Естествено лято може да имате само ако присъства на трапезата Ви червеният традиционен домат. Познатите на всички салати, супи, сокове, разнообразни сосове и ястия, стават по-вкусни ако в състава им включите био доматите Аче.

В продължение на всичко това защо пък не решите да имате всичко това до себе си, в двора или до красивата си веранда. Достатъчно е да обърнете внимание на думата „био“ в името на този сорт. Качествени по рода си, с достатъчно полезни вещества в себе си, значими за нашия организъм. 

Освен за собствено удоволствие и насладата от храната, приготвена от био домати Аче, ползите от тях се крият в ниското съдържание на калории.

Сами може да заключите, че доматките влизат в състава на множество хранителни и диетични режими.

Ако искате да отнемете някой килограм от теглото си, хапвайте био доматенца по-често.

Хората, който неминуемо боготворят зеленчуците често не консумират месни продукти. Те също са немалка част от любителите на био доматите.

Когато споменете домат, асоциацията е салата, сандвич и сос за спагети. Да, но сега си представете, че навън е минус 10 градуса, земята е побеляла и няма как да направите сравнение. Ето затова ще Ви зарадваме с новината, че био доматите от сорт Аче може да консервирате цели и в различни варианти.

Сега вече спокойно може да се замислите, че спокойствието вече се е възвърнало, знаейки, че долу в мазето е скрито лятно съкровище, а именно буркани, пълни със свежест.

Заради месестия си пълнеж, био доматът също може да изсушите за последващото му приложение в готвене на различни ястия.

Отглеждането на био доматите от сорт Аче се състои в поставянето им в земята и се укрепват с подпиращо средство. Те не растат нависоко, въпреки това е добре да укрепите стебълцето, което ще роди вашите апетитни екологични доматки.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив