МЕНЮ
КОШНИЦА

Био семена на грах Рондо - ранен и много сладък

Качествени семена БИО на грах сорт Рондо - ранен и много вкусен - Грах семена с отлична цена: 3.90 лв.
Био семена на грах Рондо - ранен и много сладък
3.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S0B1049

Опции

Купи

Био семена на Грах Рондо са идеалното решение за отглеждане на вкусни, качествени и високодобивни бобови култури в градината. 
Какво отличава БИО семената на Грах Рондо от останалите видове семена? Производството им се осъществява чрез технология с висок контрол без използването на пестициди или други химически вещества. Добиването на семената се получава изцяло по биологичен начин. Предимствата от този вид производство на семена ще усетите сами. Реколтата от Грах Рондо се състои от изключително вкусни грахови зърна с крехкост и приятен аромат. 

Грах Рондо е средно ранен сорт, но може да се отглежда и за ранен добив. Прилагат се два подхода за засяване на семената. При предзимното засяване трябва да заровите семената в почвата на избраното място за отглеждане в периода Септември – Декември. Пролетната сеитба се извършва от Февруари до Май. Отглеждането на сорт Грах Рондо не изисква приготвянето на разсад, а се прилага директна сеитба. Ако засявате предзимно семената на грах Рондо трябва да ги заровите на дълбочина от около 6 – 7 см. По този начин те ще са по-добре предпазени от ниските температури. При пролетното засяване се препоръчва да засете семената на около 3 – 5 см. Грахът е студоустойчива култура и издържа на температури от – 6 С градуса. Оптималната температура на почвата за покълване на семената е около 14 С градуса. 

Засейте семената редово. Препоръчителното разстояние между редовете е около 15 см, а между отделните насаждения е около 5 см. Растенията достигат до около 70 см на височина. Грах Рондо ще ви дари с богата реколта с прави зелени шушулки (чушки), в които ще откриете по около 8 – 10 зрънца. Чушките са дълги около 10 – 11 см  с продълговата форма и остър връх, обагрени в тъмно  зелено. 

Вегетационният период на сорт Грах Рондо зависи от климатичните условия. Застудяването удължава периода на вегетация. При предзимната сеитба трябва да предвидите около 60 – 75 дни до получаване на реколта. Пролетното засяване е с по-къс период на вегетация – около 45 – 50 дни. 

Грахът се развива най-добре върху добре дренирани почви, които са богати на хранителни вещества. Откъм поливане, растенията се нуждаят от редовно умерено поливане. 
Засейте семената на граха на място с повече слънчева светлина. Растенията растат и на по-сенчести места, но реколтата е най-изобилна ако осигурите на насажденията терен с повече слънце. 

Грах Рондо има отлични вкусови качества и се цени високо сред почитателите на апетитни бобови култури. Използва се за директна консумация и запазва вкусовите си качества при готвене и консервиране. Сортът е страхотен избор и за замразяване. 

Сеитбената норма за грах Рондо е около 20 – 25 кг на декар. 
Грахът е изключително полезен зеленчук, който доставя разнообразие и много полезни вещества в менюто за здравословно хранене. Той е нискокалоричен и съдържа голямо количество фибри, което го прави много подходяща храна за хранителен режим за справяне с излишните килограми. Грахът е отличен източник на протеини. Съдържа още витамини А, С, В и К. Сред полезните вещества в граха са още фолиева киселина, калий, фосфор, магнезий и други. 

Знаете ли, че съществуват и други цветове грах, като жълт и лилав? Любопитно ли ви е да отглеждате необичайни сортове семена? Разгледайте селекцията, която сме ви приготвили. 

Разфасовка / брой семена: 40 гр. био семена на сладък грах Рондо се съдържат в опаковката, представена в каталога на Севън сийдс ООД.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май,Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМарт, Април, Май, Юни, Юли
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация,Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив