МЕНЮ
КОШНИЦА

Био семена на Тиквички Блек бюти за готвене и пържене - висок добив и приятен вкус

Био семена на Тиквички Блек бюти за готвене и пържене - висок добив и приятен вкус - Тиквички семена с отлична цена: 3.69 лв.
Био семена на Тиквички Блек бюти за готвене и пържене - висок добив и приятен вкус
4.29 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V966

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 10 - 16 бр. био семена на тиквички блек бюти за готвене и пържене има в опаковка).
  • Норма за сеитба: От 200 до 300 грама за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: В оранжерии през март, през април навън.
  • Период на разсаждане:  От 15.05. - 15.06.
  • Схема на отглеждане: Поливане, окопаване и предпазване от вредители.
  • Вегетация: Плододава от юли до септември.
  • Характеристики на плода: Удължени плодове с тъмно-зелен цвят.

Представяме на всикчи клиенти и почитатели на зеленчуковите растения семена био на тиквички за готвене и пържене сорт Блек Бюти. Онлайн магазинът semenata.bg дава възможността на всеки, интересуващ се от био производството да отгледат свои био-тиквички. Семето, което предлагаме е сертифицирано и произведено при строго спазващи се правила. При произвеждането на семенцата, специалистите стриктно следят за начина им на производство по европейски изисквания и стандарти.

С набирането на популярност на био прокуктите, ние също разнообразяваме каталога си със здравословни и полезни продукти. Така и био-тиквички сорт-Блек Бюти стана част от тях. Семенцата са произведени по натурален и екологичен начин. По този начин, естествено, получавате същата чиста и отгледана без химия продукция.

Тъмно зелените био тиквички за готвене бихте могли да ползвате в готварството по различни начини. Бихте могли да ги изпечете, изпържите, задушите, панирате и други. Много добър е вариантът със задушаването на тези био тиквички, така те запазват своята свежест и обогатяват останалата част от зеленчуците, с които сте задушили.

Тиквите имат страхотно наситен зелен цвят. Той може да ви послужи и за аранжировка в различни основни ястия. Добре би се получила декорацията на гозбите, поднасяйки био тиквичките за готвене и пържене нарязани на шайби или по дължина.

Бихте могли да си запазите био-тиквички, като ги съхраните за студените зимни дни в хладилник. Първо ги надребнете на малки кубчета, разпределете в подходящо подбраните за целта кутии замразете. Добре е да бъдат предварително бланширани, въпреки че е възможно и да ги приберете прясно надребнени.

Вариант за готово замразено ястие също е възможен. Изпържете си био-тиквичките предварително, след което пак разпределете и замразете. Така имате удобството да извадите него готово и вкусно за хапване.

Както може знаете, тиквите като цяло съдържат в себе си страшно много полезни вещества. Тъмните био-тиквички сорт-Блак Бюти не правят изключение от правилото. Витаминозните съставки са в изобилие. Минералните вещества също не са в излишък, а точно обратното. Част от полезните вещества за нашия организъм, съставящ тиквите са магнезия, калия, калция, фибрите и много други.

Другото известно нещо за тиквите е тяхната нискокалоричност. Често се ползват в състава на разни хранителни режими. Диетите, включващи тикви се прилагат от много хора, желаещи да свалят някой килограм.

Ако сте решили да гледате био-тиквички бюти, бихте могли да се ориентирате като начало от следната норма на засяване – от 200 до 300 грама семенца за 1 дка. Това количество ще ви помогне да прецените колко семенца да приготвите за вашето място.

Засяването в оранжерийни постройки се осъществява през пролетния април. Навън, засявайте след средата на месец май. Това време е удачно, понеже предполага установяване на положителни температури. Тогава вече няма опасност от евентуални падащи слани. Семенцата ще бъдат в добра и топла среда, нужна за нормалното изникване и развиване на растенията.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив