МЕНЮ
КОШНИЦА

БИО семена на зелена салата къдрава Salad Bowl от Вилморин

БИО семена на зелена салата къдрава Salad Bowl от Вилморин - Зеленчуци и плодове семена с отлична цена: 3.79 лв.
БИО семена на зелена салата къдрава Salad Bowl от Вилморин
4.39 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V972

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 1400 - 1800 био семена).
  • Норма за сеитба: На декар от 40 до 50 грама органично семе (био) е нужно. 
  • Реколта: Тази био зелена салата е готова за консумация след около 45 - 55 дни от дата на засяване на семето. 
  • Период на сеитба: 15.02 – 30.04 При отглеждане на откито засейте след преминала опасност от слани, на открито.
  • Период на разсаждане: Не се прави разсад, сее се директно на постоянно място. 
  • Схема на отглеждане: 30/20 см независимо дали произвеждате на открито или в оранжерии.
  • Вегетация: Между 45  и 55 дена.
  • Характеристики на плода: Образува се голяма розетка, листата са къдрави със сладък вкус, свежо зелени на цвят. Перфектна за прясна консумация.

Градински магазин Семената.Shop с голяма радост представя на своите клиенти семена на био зелена салата къдрава Salad Bowl, която с характерните за нея накъдрени листа, прави приятно впечатление заедно със сочния си и свеж вкус. При засяване на семената на био салатата, семената се поставят в покрито пространство, това става в периода – 28.02 – 15.04. На открито – 01.03 – 30.04, което всъщност е след преминаване на сланите. Семето трябва да се поставя в схема на отглеждане 30 на 20 см.

Готовата продукция салата може да се събира към май месец до месец август. За да помогнете на растението да израсне спокойно е добре да го следите и предпазвате от вредители. Например едни от любителите на зелените био салати са охлювите.

Хитрост от градинаря: Може да посипете пепел около зеленчука или да сложите суха слама около лехата (те немогат да се катерят по сламата, защото си нараняват тялото) по този начин ще държите настрана натрапниците.   

Както подобни зеленчуци, така и зелената салатка е известна още от древни времена. Популярността и днес е още по-голяма. Специално този вид марули се отличава със сладкия вкус на листата си. Те пък са накъдрени, което също е отличаващ белег от останалите видове. Подобно на всички био зеленчуци и био марулята съдържа много витамини и минерали, полезни за човека. При комбинирането й с подобни салати или зленчуци може да очаквате силен прием на хранителни и здравословни вещества.

Високото съдържание на протеини и витамини прави био зелената къдрава салата идеална при спазване на диета. Препоръчива се консумирането й от хора със затлъстяване и болни от диабет. Постоянният прием на марулята също помага за изчистването на огранизма от вредни вещества. Може да си осигурите редовно присъствие на салатата във вашия дом, поръчвайки семената на био зелената салата Salad Bowl от нашия онлайн магазин semenata.bg, като постоянният прием на салатата помага при проблеми с храносмилателната система.

Интересен факт за този вид къдрава маруля е, че много помага при проблеми с кашлица и бронхит. Друго също толкова извесно за салатата е, че спомага пречистването на кръвоносни съдове. Дава сила на организма, т.е. го изпълва с енергия. Повлиява и в много други насоки, като например подобрява репродуктивността.

Изключително удобство е да имате винаги прясна салата, която може да използвате в много и различни ястия, не само салати. Къдравата салата био е идеална за украса и аранжиране, благодарение на шикозния си накъдрен вид, а сладостта на листата й предполага, че може да бъде използвана и в основни ястия, като например пилешко месо или рибни специалитети. Комбинацията с всякакви други зеленчуци, води до желание за нови експерименти в готварството.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив