МЕНЮ
КОШНИЦА

Сортови семена на бакла - сорт Супер Гуадулче

Сортови семена на бакла - сорт Супер Гуадулче - Бакла семена с отлична цена: 2.00 лв.
Сортови семена на бакла - сорт Супер Гуадулче

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 гр. (20 - 50 бр. семена), 500 гр. (200 - 500 бр. семена)
  • Норма за сеитба: От 14 до 18 килограма за 1 декар.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: През март и през септември.
  • Период на разсаждане: Сортовите семена на Бакла Супер гудаулче се засяват диркетно, без да се налага да правите разсади.
  • Схема на отглеждане: Сее се през март и септември на 3-4 сантиметра дълбочина на редове.
  • Вегетация: 75 - 90 дни
  • Характеристики на плода: Шушулки с по 8 зърна в тях.

Магазин онлайн semenata.bg представя сортови семена от баклата Супер Гуадулче на страхотна цена, която е част от богатия ни каталог и винаги на разположение за всички люители и производители на този вид бобово растение.

Баклата Супер гуадулче е едногодишна култура и заедно с такива основни храни като нахут и леща е сред тези, които са култивирани за пръв път в световен мащаб още преди хилядолетия. Именно Бакла е била съставна част от менюто на древните римляни и гърци. Растението във вече култивирания си вид произхожда от древноста и идва от азиатските, североафриканските, южноамериканските и европейските земи, за да завземе с високите си хранителни качества буквално целия свят.

Баклата Супер гуадулче се извисява до близо 90 сантиметра при правилно отглеждане. Тя прави шушулки, в които се развиват изключително едри и вкусни зърна, така както е при отглеждане на семена от грах или фасул.

В замисимост от традициите на съответната кухня и от предпочитанията на консуматорите, баклата може да се яде прясна /зърната както и младите свежи листа/, както и приготвена - запържена, задушена, попарена, сварена, бланширана, на пюре или изпечена.

Малцина знаят, че баклата е сурогат на кафето и днес това е трудно да се предположи предвид различното приложение на двете култури в бита ни.

Тя е съставна част от менюто в редица арабски страни, Китай, Италия и къде ли още не, включително и в нашата страна, където бързо си е завоювала позиции с течение на времето.

Този специално култивиран сорт бакла Супер Гуадулче дава високи добиви при правилно отглеждане, има невероятни вкусови качества и полезни съставки. Специалистите от екипа на градински магазин semenata.bg поясняват, че тази вкусна бакла се засява през месец март през пролетта или в края на месец септември наесен.

При засяване на Супер Гуадулчето, това се прави на редове, като разстоянието между тях трябва да бъде от 40 до 80 сантиметра, а между растенията в отделните редове - от 15 до 20 сантиметра. Триредното засяване дава най-добър резултат, сочи опитът на производителите земеделци в страната ни.

Самото засяване е препоръчително да се извършва от 3 до 5 сантиметра надълбоко в почвата за възможно най-добри резултати.

Когато зърната тръгнат да излизат от шушулките, значи е време да се прибере добива от бакла, като при това трябва да се внимава шушулките да не израстат прекалено големи.

Сорта се цени високо, защото освен в свежо и прясно състояние за салати и ястия, баклата Супер Гуадулче се консервира и се замразява, като така всеки може да подсигури на трапезата си тази древна, полезна и вкусна храна през всеки зимните месеци.

Семена
Кога се засяваМарт, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация,Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив