МЕНЮ
КОШНИЦА

Аспержи семена на едно деликатесно растение с уникален вкус и множество ползи - Зеленикаво - виолетови

Аспержи семена на едно деликатесно растение с уникален вкус и множество ползи - Зеленикаво - виолетови - Аспержи семена с отлична цена: 3.20 лв.
Най-продаван
Аспержи семена на едно деликатесно растение с уникален вкус и множество ползи - Зеленикаво - виолетови
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000D51

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2,5 гр. семена на аспержи има в една опаковка на фирма Franchi.
  • Норма за сеитба: Околo килограм за декар.
  • Реколта: От 500 до 600 килограма, след четвъртата година.
  • Период на сеитба: На закрито – февруари, на открити пространства – април.
  • Период на разсаждане: След края на месец март.
  • Схема на отглеждане: На открити и закрити площи.
  • Вегетация: Образуването на леторасти започва към края на май.
  • Характеристики на плода: Консумират се така наречените леторасти – стъбълца с листенца като люспи.

Градинарски център semenata.bg, в следващите няколко реда, ще Ви представи предложение на поредния полезен зеленчуков продукт. Попълнението представлява семена на Аспержи за разсад и отглеждане в градини. Зеленчуковите растения се славят със своята екстравагантност. На нашите пазари, сортът се налага бавно, но сигурно. Не е особено известен, за щастие популяризирането му набира сила.

За да оцените аспержите, знайте предимно важността на аспержите. Представителите на ексцентричния сорт се славят с ползотворните си съставки. Именно това е основно, при избора за тяхното отглеждане.

Културата Аспержа се характеризира като многогодишна, а семейството към което принадлежи е с забавното наименование - Зайчесянкови.

Коренищните растения, растящи в земята, правят образувания, наричащи се леторасти. Тези свещоподобни плодове привличат със своята свежест, сочност, вкусовите качества са невероятни. Свещите са диетични и се ценят, вземайки предвид богатството от витаминозни съставки в тях. Въглехидратите и белтъчините също не са в излишък, а точно обратното.

Зеленчуковите продукти са издържливи на студен климат, визирайки климата на нашата страна.

През 2 – рата година от засяване на семената на Аспержата, ще се появят 2 корена с месеста структура. Тази част е плодна, също е ядлива и бихте могли да я ползвате в пресен вид. Пример са салатите и разнообразните дресинги. Естествен като зеленчуков продукт бихте могли да готвите плодната част на аспержите и в разни ястия с други зеленчуци, с месни продукти също.

Образуващите се стъбълца биха се оцветили в зелен цвят, при появата си по повърхността. За да останат с бял цвят и с по-голяма сочност, бихте могли да ги покриете с найлон Вашите аспержови растения. Така земята се затопля, стимулирайки бързо израстване. Слънчевите лъчи не успява да достигне до стъбълцата, в следствие те си остават в бял цвят. Бихте могли и да затрупате растящите аспержи със земна почва – около двайсетина сантиметра.

Семенцата на Аспержите бихте могли да засеете в закрити места през втория месец на годината – февруари. На открити площи сеитбената процедура бихте могли да извършите през топлия април. Това е време, характеризиращо се е установяване на постоянно положителни температури. Няма да има опасност младите ви растения да бъдат „попарени“ вследствие падащи слани.

Семената на Аспержи покълват за две до шест седмици. Така, че трябва да сте търпеливи.

Предварително подготвените разсади изведете навън през топлите летни юни до август. Поставянето на разсадите направете на 20 до 25 сантиметра едно растение до следващо. Разстоянията естествено се оставят, за да се чувстват растенията в добри условия и да имат място на развитие.

Интересен и доста важен факт за аспержовите растения – културата би могла да бъде отглеждана в продължение на много време на същата площ. Експлоатацията на едно растение би могла да продължи петнадесет, двадесет години.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май
Цвят на плода/цветаЗелен, Лилав
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив